Каховската ВЕЦ на река Днепър е била взривена от руските войски, съобщи украинското Оперативно командване „Юг“ в официалната си Facebook страница.

„Каховската ВЕЦ е взривена от руските окупационни сили. В момента се определят мащабите на разрушенията, скоростта и обема на водата, вероятните райони на наводнения. Всички служби работят. Ситуацията се следи“, се казва в съобщението.

Зеленски: Украйна е готова да започне контранастъплението си

"Руската армия извърши поредния терористичен акт", заяви във видеоклип в Телеграм Александър Прокудин, назначен от Украйна ръководител на военната администрация на Херсонска област, цитиран от Си Ен Ен.

„Тя е взривила водноелектрическата централа "Каховка". Водата ще достигне критично ниво след пет часа. Започнала е евакуация в опасната зона".

Две деца загинаха при руска ракетна атака в Киев

"Всички служби работят", добави Прокудин и призова жителите по източния бряг на река Днепър "незабавно да напуснат опасните райони".

Високопоставен служител, назначен от Русия в окупираната южна Украйна, призна, че „нощни удари“ са разрушили части от язовирната стена "Нова Каховка“. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм