Изложбата „Извезани следи“ представя пловдивското читалище „Алеко Константинов“. Експозицията показва сведения и уникални документи за живота на Росица Чуканова, които се публикуват за първи път – снимки от писмата до Вълко Червенков, речта на Хр. Вакарелски при откриване на последната изложба на Росица Чуканова, покана до Владимир Димитров-Майстора, снимки на царското семейство с изработени от Р. Чуканова облекла, предмети, изработени от колектива от албумите на Росица Чуканова, всички издадени нейни книги. Посетителите ще имат възможността да видят уникални творби от Росица Чуканова, изработени през 60-годишния й творчески път, показвани за първи път. Част от предметите са върнати в България от Швейцария от Галина Ангелова Майер. Ще бъдат представи и пана за живота на Янка Арсова, както и изделия с шевици проектирани и консултирани от нея.

Ще бъде представена и новата книга „Извезани следи“, която проследява  историята на Колектива, живота на неговата създателка-Янка Арсова и патрона му-Росица Чуканова.

Изложбата ще постави началото на поредица от събития през 2023 г. 

Везбарките от Колектива за българска шевица и народни занаяти „Росица Чуканова“ -1968 г. към НЧ „Алеко Константинов“  Пловдив издирват и разработват стари шевици и мотиви, които прилага в съвременния бит и облекло. През своята 55-годишина творческа история те пазят българската национална традиция и вграждат красотата й в облеклото на българката. Изработват красиви шевици от различни краища на страната, изящни дантели “кенета” – украса на детайлите на яки за блузи, рокли и кърпи. В модерни дамски облекла, в пана, покривки и тишлайфери с творчески подход и майсторство извезват оригинални български шевици, с което им дават нов живот и употреба, запазват това безценно богатстви за поколенията – остават извезани следи. Колективът е създаден през 1968 г. като отдел за Българска бродерия към колектив „Репин“ и е ръководен от Янка Арсова в продължение на 36 г. Още същата година  прераства в Колектив за българска бродерия „Росица Чуканова” към отдел Култура на община Пловдив, а по-късно и в Национален представителен колектив за българска шевица „Росица Чуканова”. От 2004 г. творческата дейност на Колектива намера дом и партньор в лицето на НЧ „Алеко Константинов“.