Депутатите се събират извънредно по време на предизборната си кампания по искане на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) от 13:00 ч. От коалицията поискаха парламентът да заседава, заради казуса с увеличението пенсиите. Във връзка с него първа точка в дневния ред ще е изслушането на служебния премиер Димитър Главчев. 

В началото на миналата седмица бившият финансов министър Асен Василев обясни, че е изтекъл проект на доклад на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), в който правителството предлага да актуализира пенсиите не с 11 %, а с 10 % "като се скрива зад аргумента, че инфлацията била по-ниска". След това  Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи юли да е с 11 %. 

В понеделник обаче социалната комисия отхвърли увеличението на пенсионерите с 11 %. Според председателя на комисията  Деница Сачева вчерашното заседание било "загуба на обществена енергия и време".

Трета точка, която депутатите ще разгледат е освобождаване от длъжност на инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Александър Мумджиев. Миналата седмица Мумджиев беше задържан за 24 часа заради сексуални намеци, съобщи правният сайт „Лекс“.