Футболистът на Хатайспор Кристиан Атсу е изваден от развалините жив, макар и с наранявания, потвърди лично прессекретарят на клуба Мустафа Йозат, цитиран от dsport.bg.

Лекар в Сирия: Напомня на война, всяка минута умират дечица (снимки)

Хиляди жертви при разрушителни земетресения в Турция и Сирия

В понеделник Турция беше сполетяна от две разрушителни земетресения, които отнеха животите на хиляди.

Бившият футболист на Челси и Нюкасъл беше затрупан под развалините, като се появи противоречива информация дали е спасен, или не.

Земетресението в Турция: Спасиха бебе, стояло 7 часа под руините (снимка)

Най-сетне дойде потвърждение, официално от клуба, че Атсу е намерен и спасен:

„Кристиан Атсу бе изваден, макар и с наранявания. Нашият спортен директор Танер Савут, за съжаление, все още е под развалините. Всички в Хатай са силно засегнати от случилото се. Вървим към края на всичко това”, успокои Йозат, цитиран от радио „Гол“.

Какво да правим при земетресение?

Броят на загиналите при силното земетресение надхвърли 5000 души, сочат официални данни, а спасителите все още търсят оцелели под отломките.

10-те най-опустошителни земетресения в човешката история (снимки)

Най-малко 3419 души са загинали в Турция и 1602 в контролираните от правителството и бунтовниците части на Сирия, с което общият брой на жертвите достигна най-малко 5021, информират официални лица и медицински източници.

Новини от света на спорта следете на dsport.bg

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм