Семейство Гюнеш, състоящо се от 4 души, попада в клопка, когато сградата, в която живеят, се срутва по време на разрушителното земетресение. Майката, за която се знае, че е учителка, пише до група в Whatsapp на колегите си и моли за помощ. В отговор на призива много нейни колеги отиват до развалините и работят за спасяването на семейството, пишат от CNN Turk.

Ново разрушително земетресение в Турция

Майката, бащата и синът са спасени рано сутринта, но не е лесно да се стигне до 5-годишната Айше Гюнеш. Малката Айше е локализирана с усилията на учители, здравни екипи и жандармерия. Екипите продължават да говорят с 5-годишното момиче и се опитват да го успокоят. Малкото момиченце успява да изпрати съобщение "Добре съм" на баща си изпод развалините.

Какво да правим при земетресение?

Момиченцето е извадено от развалините жива 7 часа след земетресението благодарение на усилията на екипите. Кадри запечатват момента, в който екипите вадят момиченцето и тя вижда баща си след 7-часовия ужас. Момиченцето нито за миг не се откъсна от ръката на баща си. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм