Четирима заложници са спасени в Газа, съобщава Би Би Си. Четиримата заложници, отвлечени от Хамас, се събраха със семействата си, след като бяха спасени по време на нападение, при което според палестинските власти са загинали десетки хора.

Израел спаси четирима заложници

Девет месеца война: Израелските удари в Газа продължават

Израелските сили са нанесли масирани въздушни удари. Водени са интензивни престрелки с Хамас в района на Нусейрат, което Израелските сили за отбрана нарекоха „високорискова и сложна мисия“. Палестински официални лица твърдят, че десетки хора са били убити при операцията.

От де болници в Газа - болница „Ал-Акса“ и болница „Ал-Авда“ - заявиха, че са преброили 70 тела, докато правителствената медийна служба на Хамас заяви, че най-малко 210 души са били убити при израелските удари в и около бежанския лагер „Ал-Нусейрат“.
Израел твърди, че жертвите са по-малко от 100. Снимки от района показват интензивни бомбардировки, а болниците там заявиха, че са препълнени с пострадали, включително деца, и че не са в състояние да лекуват всички. 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху похвали израелските сили за това, че са действали „творчески и смело“.