В Русе отвори врати Ледената пързалка, стопанисвана от „Общински пазари“. Любимото зимно съоръжение на русенци е разположено на познатото място – Ларгото пред Операта, където за поредна година има много забавления, игри за деца и възрастни, коледна украса и подаръци, сладки и солени изкушения и характерните за сезона скара и греяно вино. 

„Тази година спокойно можем да наречем района пред Операта „Леден парк“. Вярвам, че русенци ще останат доволни от преживяванията, които сме им подготвили“, каза в ефира на Дарик управителят на „Общински пазари“ - Русе Кунчо Кунчев. /Цялото интервю чуйте в прикачения файл/ 

За новия зимен сезон организаторите са подготвили нова визия на пързалката. Тази година тя  е с повече светлини, а около съоръжението са разположени нова рамка за снимки и коледна камина. Със съдействието на Български пощи е осигурена и по-голяма пощенска кутия. В нея най-малките ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа, а ако напишат своя адрес, ще получат и отговор от Добрия старец. Пощенската кутия ще приема писмата на всички деца, а тези които нямат в момента, могат да си вземат безплатно бланка и пликове от касата на пързалката. Безплатни тази година са и кънките.

По традиция на 25 декември самият Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата.

В съботните дни на декември приказни герои ще забавляват децата и ще карат кънки заедно с тях.

Цените за ползване на съоръжението са:

- вход – 10 лв. /за сесия с времетраене от 1 час/;

- групи от 6 човека и повече - 7 лв./ч. на човек;

- пингвин/мече – 5 лв./ч.;

- абонаментна карта – 60 лв./10 сесии

Сесиите за каране на кънки започват от 10 ч. и са с продължителност един час. Последната сесия стартира в 20:30 ч.

Пързалката е обезпечена с кънки за различни възрасти. Работното ѝ време е всеки ден от 09:30 до 21:30 ч.

Ледената пързалка ще остане отворена за русенци и гости на града до 15 януари.