Изнасилвачът на 73-годишната жена във варненското село Синдел е бил пиян. 22-годишният А.А., който е от съседното село Тръстиково, бил на гости в Синдел в понеделник и е изпил голямо количество алкохол, съобщи заместник-директорът на варненската полиция комисар Андрей Ангелов. 

23-годишен изнасили старица във варненско село

Около 17:00 ч. пенсионерката е била нападната на двора на къщата й. Жената безуспешно се опитала да се съпротивлява, но младият мъж надделял. След престъплението той избягал, но малко по-късно е бил заловен, заяви административният ръководител на Районната прокуратура във Варна Невена Илиева. 

„Пострадалата няма сериозни наранявания, Физическото й състояние е що-годе добре. Всеки може да прецени какво е психическото й състояние след подобно посегателство. Прокуратурата ще бъде безкомпромисна, както е била винаги, към подобен род престъпления, тъй като не може нашите родители да бъдат подлагани на такива ужасяващи зверства и да живеят в постоянен страх, че такова нещо може да им се случи. Ще направим всичко възможно в рамките на закона и в съвсем кратък срок извършителят на това гнусно деяние да понесе своята отговорност”, коментира Илиева. 

Изнасилвачът е с чисто съдебно минало и досега няма криминални регистрации. Прокуратурата ще поиска от съда той да остане за постоянно в ареста.