Задържаният под домашен арест бизнесмен Васил Божков обяви, че ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори заедно с отцепилите се от “Възраждане”. “Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в “Алтернатива за България”. Време е, бъдете здрави”, написа Васил Божков в официалния си профил във Фейсбук.

Тримата депутати и четирима общински съветници бяха изгонени от “Възраждане” в началото на февруари заради решението им да подкрепят избора на Цветомир Петров от ПП-ДБ и “Спаси София” за председател на Столичния общински съвет.

След изключването му Дренчев посочи, че не е бил съгласен с категоричния патриотичен екстремизъм на партията. При представянето на новия им политически проект в края на март той обяви, че партията ще търси спасители за България, като ще се стреми да има „човешко лице“ и да не бъде „вождистка“.

Припомняме, че групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет се стопи до трима общински съветници след вота за председател на градския парламент през февруари. Красимир Гълъбов, Севделина Петрова, Васил Драганов и Венци Стойчев от формацията подкрепиха кандидатурата на местната коалиция ПП-ДБ-СС и бяха изгонени от партията. Същото се случи и в парламента.

Депутатите Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов  бяха изключени от „Възраждане“ и станаха независими.