От „Има такъв народ” внесоха искане за оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Под искането са се подписали 120 депутати от всички парламентарни групи, без „Продължаваме промяната”, БСП и Демократична България, съобщи пред Дарик председателят на ПГ на ИТН Тошко  Йорданов.

Под искането за оставка на председателя на парламента са се подписали народни представители от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Съгласно правилника за дейността на Народното събрание, оставката на Никола Минчев трябва да бъде гласувана на утрешното заседание на парламента.

Трифонов: Петков е участвал в разговори с цел национално предателство

За да бъде освободен предсрочно като председател на Народното събрание, за оставката трябва да гласуват повече от половината от присъстващите народни представители.

Междувременно Тошко Йорданов заяви пред Дарик радио, че продължава натискът върху представители на „Има такъв народ” от страна на премиера Кирил Петков и министъра на спорта в оставка Радостин Воасилев. Освен народните представители се атакуват и областни и зам.-областни управители с обещания за постове и други облаги.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм