Детският анимационен сериал "Прасето Пепа" да бъде забранен за излъчване в Италия поиска Федерико Моликоне, говорител по културата на италианската дясна политическа партия "Братята на Италия". Той се е обърнал със специално писмо към държавната телевизия Rai с искане да спре излъчването на епизод от популярния детски сериал, съобщава The Guardian.

Хитовото филмче „Прасето Пепа“ представи първото еднополово семейство

Премиерата на епизода, озаглавен „Семейства“, се състоя в Обединеното кралство на 6 септември. В него става дума за еднополова двойка от женски пол, която отглежда бели мечета. В този епизод от анимационния сериал главната героиня Пепа има приятелка - полярната мечка Пени, която казва: "Живея с майка ми и другата ми майка."

Излъчването на епизода в Италия би било "неприемливо", каза Моликоне.

Саудитска арабия: Netflix нарушава ислямските ценности

„Не можем да толерираме половото индоктриниране. Децата не могат ли да бъдат просто деца?", възмущава се политикът. Той е поискал и телевизията да не излъчва епизода на нито един канал или уеб платформа на медията.

Партията, на която Моликоне е член, се противопоставя на еднополовите бракове. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм