Иранските власти блокираха достъпа до интернет и платформи като Instagram и WhatsApp в някои части на Техеран и Кюрдистан в опит да ограничат разрастващите се протести след смъртта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, която почина, след като изпадна в кома, докато беше задържана от "нравствената полиция", която я беше арестувала, защото не носила правилно забрадката си, предаде RaiNews.

Иранската армия предупреди, че „ще се изправи срещу враговете“, на фона на бушуващите протести

Протестите, които избухнаха на 16 септември и бяха подхранвани от социалните мрежи, не дават признаци на затишие. Днес протестиращите, както съобщава в. "Гардиън", са подпалили полицейски участъци и автомобили в няколко града.

Иран: Протестиращите не вярват на думите на Ибрахим Раиси

Демонстрациите срещу режима се разпространиха и в интернет, като бяха показани видеоклипове, на които ирански жени изгарят хиджабите си.

Демонстрация в Истанбул в подкрепа на жените в Иран

Други жени публикуваха видеоклипове, в които се подстригват, в знак на протест.

Иранските власти арестуваха известен активист и журналист

И дори да са затворени в домовете си, от небостъргачите мнозина повтарят "Смърт на диктатора" - пряко послание към Ибрахим Раиси.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм