Иран обяви, че е спрял полетите си до Малайзия, след като на иранските самолети е било отказано гориво в Малайзия поради едностранните санкции на САЩ.

Пред полуофициалната иранска информационна агенция Labour News Agency (ILNA) Максид Еседи Самани, секретар на Асоциацията на иранските авиокомпании, заяви, че са преустановили малайзийските полети поради проблеми, причинени от санкциите на САЩ.

САЩ обвиниха Иран за заговор в убийство на бивш посланик

Малайзия, която си сътрудничи с американците, вече не доставя гориво на иранските авиолинии.Самани заяви, че САЩ са информирали, че компаниите за горива на малайзийските летища ще бъдат подложени на санкции, ако доставят гориво на ирански самолети. Тъй като иранските самолети не се зареждат с гориво, днес ще бъде последният полет на Iran Airways до Малайзия, съобщи Самани.

ЕС предостави окончателен текст на ядрените преговори с Иран

По времето на бившия президент Доналд Тръмп администрацията на Вашингтон едностранно се оттегли от ядрената сделка, наречена Съвместен всеобхватен план за действие, през 2018 г. и наложи тежки санкции на Иран, включително в сектора на гражданската авиация.

Защо Иран екзекутира повече жени от всяка друга страна?

С встъпването в длъжност на Джо Байдън в САЩ Вашингтон и Техеран започнаха непреки преговори за връщане към ядрената сделка с посредничеството на Европейския съюз до април 2021 г., но досега не е постигнато окончателно споразумение. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм