Стрелба в Халф Мун Бей, Калифорния, отне живота на седем души в понеделник. Полицията е арестувала заподозрян, предаде "People".

Стрелбата в понеделник следобед е станала на две отделни места в малкото крайбрежно градче, южно от Сан Франциско.

Осъдиха прокуратурата заради масовото убийство в Нови Искър

На едно място край магистрала Кабрило четирима души са открити мъртви около 14:22 местно време, каза шериф Кристина Корпус на пресконференция в понеделник вечерта.

Петата жертва също е с животозастрашаващи наранявания и е откарана по спешност в Медицинския център на Станфорд.

След това били открити още три тела на около километър и половина разстояние. На една от сцените са присъствали деца, но не са пострадали.

Заподозреният за убийството на 10 души в Калифорния се е самоубил

Приблизително два часа по-късно полицията арестува Джао Чунли, жител на Халф Мун Бей. 

Задържането му преминало без инциденти и оръжието, намерено в колата му, отговаряло на описанието на това, което полицията е търсила, каза шерифът.

Снимка: Getty Images

Тя добави, че властите смятат, че той е действал сам и е бил селскостопански работник като предполагаемите си жертви. Те също така вярват, че са открили единственото замесено оръжие.

Десет души бяха застреляни в Калифорния по време на фестивал

Властите подозират, че е женен, заяви шерифът.

Снимка: CBS Сан Франциско

Мотивът не е известен, но всички жертви са китайски земеделски работници, информира градският съветник Деби Ръдок пред NBC Bay Area.

„Насилието с огнестрелно оръжие в тази страна е на напълно неприемливи нива“, отбеляза президентът на Надзорния съвет на окръг Сан Матео Дейвид Пайн по време на брифинга за новините. 

„Как да скрием труп“: Ужасяващи търсения в Google от съпруг на изчезнала жена (видео и снимки)

Сърцата ни са разбити. Наистина сме благодарни на правоприлагащите органи, но в крайна сметка просто има твърде много оръжия в тази страна и трябва да има промяна.

Рей Мюлер от Надзорния съвет също се качи на подиума и призова жителите да използват ресурсите на града за психично здраве, за да се справят с трагедията, отбелязвайки, че стрелбите идват, след като щатът беше ударен от силни бури и друга масова стрелба малко през уикенда.

Десетгодишно момче застреля свой връстник заради видеоигра

Не сте сами. Разполагаме с консултантски услуги. Можете да се свържете с нас на горещата линия на окръга. Не сте сами и ние сме тук за вас тази вечер“, каза той на хората.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм