"100 пъти да имах възможност да върна времето назад, 100 пъти щях да взема същото решение". Това заяви пред NOVA Христо Петров - Ицо Хазарта за влизането си в политиката като част от “Продължаваме Промяната”.

”Тогава и аз, като всеки един от тази група, съм имал известни опасения. Сега съм по-уверен от всякога, че това е моето място и това са моите хора”, каза още той.

“Алфа Рисърч“: Неодобрението към ПП е над 50%

Петров коментриа острата критика на президента Радев, който обяви ПП за “политическа грешка” и “шарлатания”. “Думата “шарлатанин” е много интересна. Когато застанеш пред цялото общество с вдигнат юмрук и призив “Мутри вън” и след това назначиш същите тези мутри на “Капитан Андреево”, може би трябва да погледнеш речника или огледалото”, обърна се той към Радев. 

Като причина за подкрепата си към Румен Радев на последните президентски избори, Петров изтъкна “другият кандидат”.

Кралев за Хазарта: Не е лошо и НС да попадне в обсега на акция „Бяло“

“За единият беше ясно, че е лице на някой друг. Докато г-н Радев не създаваше такова впечатление. Целият проблем с него беше в момента, в който той осъзна, че не може да управлява нито ПП, нито правителството”, каза той.  

За акад. Николай Денков, който е предложението за министър-председател на ПП, Петров каза, че “той е подходящ, защото освен всички други качества, които той безспорно притежава, той не се слави като конфликтна личност”.

Ицо Хазарта показа „щадящата диета“ на депутатите със свинска пържола

“Той има склонността да използва аргументни, когато води спор”, допълни Петров и определи Денков като “фигура, която умее да обединява”.

Петров заяви, че не се вижда като министър на образованието, ако такъв пост в евентуално правителство му бъде предложен. “Отговорността и компетентността, необходима, за да заемеш поста “министър” е огромна”, отговори той. 

Ицо Хазарта: Искат да натаманят резултатите от следващите избори

Петров беше категоричен - няма да се откаже от политиката. “Аз съм приел, че това е моята мисия и я следвам. Не съм там, за да спечеля статуса на звезда, а за да го загубя, но да направя това, което е правилно”, заяви още депутатът.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм