И кметове на ДПС от област Смолян декларираха своята подкрепа към почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. Това направиха градоначалниците на Рудозем и Борино, инж. Недко Кулевски и Мустафа Караахмед. 

Те избраха социалните мрежи, за да заявят пълната си и безрезервна подкрепа в решенията на лидера им д-р Ахмед Доган. 

Областният управител на Смолян Румен Пехливанов също обяви, че избира да следва пътя на почетния председател. 

Скъпи приятели, след повече от 22 години членство в ДПС и много преодолени препятствия, днес сме изправени отново пред съдбовен избор. Аз отново избирам да бъда автентичен, следвайки пътя начертан от почетния председател. Потвърждавам за пореден път, че стоя, както винаги досега до д-р Ахмед Доган и неговите решения. Непоколебимо! За доброто на ДПС и нашата родина!”, казва в поста си Пехливанов. 

Областният съвет на ДПС в Смолян излезе с втора декларация, която се припокрива със становището на областния управител. 

Дни преди това обаче, те пуснаха декларация, с която апелираха основателят на партията д-р Доган и съпредседателите Делян Пеевски и доц. Джевдет Чакъров да намерят пътя на диалога и заедността. 

С декларации за подкрепа на Доган от региона се обявиха и от младежката организация и учредителите на ДПС в Смолян Руфат Фелети и Ахмед Меджлис.

Припомняме ви, че и двамата депутати на ДПС от Смолян - Хайри Садъков и инж. Анджей Джандев, гласуваха против предложения кабинет с премиер Росен Желязков.