И ДПС настоява за незабавно разглеждане от парламента на френското предложение за преговорите на Република Северна Македония с ЕС. Зам.-председателят на Комисията по външна политика Станислав Анастасов упрекна премиера Кирил Петков и „Продължаваме промяната”, че умишлено саботират просеца.

Борисов настоя за спешна актуализация на бюджета и вдигане на ветото на РСМ и Албания

За 15 часа е насрочено заседание на Комисията по външна политика, като в дневния ред е заложена точката от отмененото вчера заседание, а именно представяне на становище и информация от Министерството на външните работи относно проекта на Протокол с Република Северна Македония - документът, в който  ще залегнат основните ни искания, за чието изпълнение съгласно френското предложение ЕС ще стане гарант.

Захарова: Сред виновните за поражението на Петков липсват само Батман и Жената котка

ГЕРБ и ДПС настояват Комисията по външна политика да разгледа внесените от тях проекти на решения НС да одобри предложената от френското председателство на Съвета на ЕС преговорна рамка,след което те да бъдат гласувани и в зала. До този момента предложенията на ГЕРБ и ДПС не фигурират в дневния ред за заседанието на Външна комисия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм