"Премиерът на България обвини за свалянето си от поста трима политици и руския посланик", написа в профила си в Телеграм говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова. 

"За мен беше чест да оглавявам правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова", цитира Петков Захарова. 

В списъка на виновните за поражението на Петков липсват само Батман и Жената котка, пише саркастично Захарова.

Петков: Беше чест да водя правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова

Припомняме, че след като снощи парламентът прие вота на недоверие и правителството на Кирил Петков падна, премиерът, вече в оставка, излезе на трибуната и заяви:

"За мен беше чест да водя правителство, което беше свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова. Този вот е само една малка стъпка от един много дълъг път. Това, което те не разбраха, че така не могат да спечелят българския народ. Обещаваме, че ще продължим в тази битка да отвоюваме държавата си. И един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия, една нормална, успешна европейска държава. Благодаря ви!

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм