Кметът на Кюстендил Петър Паунов отговаря на въпроси на жители на общината.Първият въпрос беше защо не се използва минералната вода в Кюстендил, на което той отговори така:

"Легловата база в град Кюстендил през 2007 г. беше 355 легла, в момента е 1631 легла. Над 120 000 годишно са реализираните нощувки към този момент. Към туристическата база на територията на община Кюстендил, само пред последния месец, са издадени две нови разрешения за строеж – едното е полуподземна пристройка за басейн към съществуващ хотел. Това е към парк-хотел „Кюстендил“, където започва изграждане на нов басейн и разширение и разширяване на съществуващия спа център. Отделно от това на 4 август е издадено друго разрешение за строеж -  до комплекс Трите буки за вилно селище, тип къмпинг, с бунгала и сграда за общо ползване. Там ще бъдат разположени 18 бунгала със застроена площ между 50 и 92 км .м. разгъната застроена площ и луксозни бунгала с площ от 147 кв.м. и сграда - уелнес център със застроена площ 162 кв.м. Общата разгъната застроена площ, която трябва да се реализира на терен от близо 7 дка е 2 182 кв.м.

Ново вилно селище с минимум 72 легла, а мисля че част от бунгалата са с 6 места за настаняване . Така ,че мисля че и минералната вода продължава да се използва и продължава работат аза развитие на нашата планина", коментира Паунов.
Жителите на Кюстендил бяха задали въпрос за промяна на разписанието на част от автобусите по лините 1 и 2. „Рейсът минава в 14.37 часа, но повече ученици от ПМГ свършват в 14.50 часа. Възможно ли е да се промени“, беше зададеният въпрос. 


Кметът Петър Паунов отговори, че общината се е свързала с ръководството на ПМГ, за това дали те могат да се върнат към старото часово време, тъй като ума ученици, които учат в ЕГ и ползват същия автобус. 
„Освен това по отношение на тези линии до края на месец август средно по 300 пътника са ползвали ежедневно двете линии. От стартирането на учебната година ползвалите автобуси са 500 -520 дневно, като сутрешните курсове се пуска втори автобус, който поема над 60-70 човека заради натоварване на основната линия. Освен това е решен въпроса и с квартал „Върташево“, там има 9 курса от Грамаждано и 4 курса от Гюешево. Жителите ще бъдат таксувани на 1 лв., каквато е цената и на градските линии. Договорът на превозвача е за 3 години, за което благодарим, а всичко това улеснява трафикът в централната градска част и гарантира безопасността на нас и нашите деца“, коментира още кметът.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм