В препълнената спортна зала „Васил Левски“ сливналии посрещнаха с аплодисменти легендата Христо Стоичков. Той бе сред официалните гости за честването на 10-годишнината на ФК „Сините камъни“. 

Камата сподели, че не е изненадан от топлото посрещане, защото през годините феновете неведнъж са показвали обичта си към него -  като футболист, а сега и извън терена.

Стоичков поздрави юбилярите с празника и пожела на малките футболисти да бъдат упорити, да преодоляват трудностите и да постигат целите си.

Чуйте!

И капитанът на „златното“ поколение български футболисти Красимир Балъков поздрави ФК „Сините камъни“  по повод 10-годишнината от създаването му. Той посочи, че пътят към „големия футбол“ е дълъг, но който е готов да даде всичко от себе си, ще успее.

Чуйте!

Собственикът на ФК „Сините камъни“ Пламен Крумов не скри вълнението си от събитието. Той благодари на родителите, без които не би било възможно да я има школата, на специалните гости, уважили празника, и на всички, изпълнили до краен предел залата. В знак на признателност към Стоичков той подари ново бужу за колекцията му под формата на кама.

Чуйте!

След официалната част се изиграха демонстративни срещи, като в първата се представиха децата от школата на клуба, а във втората - национални състезатели от различни поколения срещу ветерани от сливенския футбол.

Като за юбилей място бе отредено на празничната торта и много емоции, демонстрации на СК по акробатика „Стефан Данчев“, снимки и автографи с любимците от близкото минало.

В тържествената вечер сред гостите бяха още Христо Порточанов, Димитър Димитров – Херо, Валери Божинов, Георги Пеев, Радостин Кишишев, Костадин Джамбазов, Милен Георгиев,  Георги Чиликов, Данчо Йоргов, Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и др.

Школата на ФК „ Сините камъни“ е една от най-големите частни школи в страната. Във клуба тренират  над 200 деца от различни възрастови групи, които се подготвят от десет треньори.

Всички новини от света на спорта ще намерите в dsport.bg

Тук четете новините от Сливен