Расте броят на жертвите от опустошителните трусове в Турция. 

Прах, студ и неяснота - такива са условията на хиляди турци, които загубиха домовете си след опустошителните земетресения. Специалният пратеник на Euronews Bulgaria е близо до епицентъра на трусовете Юлиян Стоянов предава каква е атмосферата от региона през нощта.

Чуйте как звучи земетресението от 7,7 по Рихтер в Турция

Турция и Сирия повече от 40 часа след трусовете

Само за няколко часа животът на семейство Гооду се преобръща. “Къщата ми, колите ми. Нищо нямам. Аз съм пенсиониран автомонтьор. Приключено е с всичко. Нямам пари. Нямам къща. Ето тук сме сега”, казва Шукляр Гооду.

Нямат нищо, но се радват, че са се измъкнали живи от този кошмар… 

Откриха тялото на издирван българин в руините

Бадаръ е съпруга на Шуляр. Тя показа какви са условията в лагерите, в които са настанени. Одеялата им са от дарители, използват ги като покрив, за да им е топло през нощта. А вътре, макар и опасно, палят огньове в опит да се стоплят.

Няколко 4-годишни деца също са там - на английски те знаят само една дума - “Help!”(бел.ред. “помощ”).

“Ерозия на безопасността”. Защо в Турция до срутените сгради има запазени?

Атодже тази година е трябвало да завърши училище. До онзи ден преподавала Коран на по-малки деца. Тази вечер иска да предаде едно съобщение: “Турция има нужда от помощ”.

ПРЕДИ и СЕГА: Сателитни снимки показват отвисоко щетите след труса

Докато повечето от нас могат да си легнат в собственото легло, в собствения си дом, на хиляда километра от България хиляди турци са изправени пред много по-различни условия. Но семейството е щастливо, защото всички са заедно и са живи и здрави.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм