Вицеканцлерът на Германия и министър на икономиката и опазването на климата Роберт Хабек заяви, че икономическите загуби на страната ще възлязат на 60 млрд. евро през 2022 г. и 100 млрд. евро през 2023 г. поради високите цени на енергията, предаде БГНЕС.

Германия е готова да приеме руски дезертьори от мобилизацията

Германия е принудена да купува енергийни ресурси на скъпи цени. Същевременно, според Ройтерс, страната трябва да използва пълноценно фискалната политика, за да поддържа икономическата активност.

Германският канцлер Олаф Шолц планира да подпише договори за доставки на втечнен природен газ (LNG) за Германия по време на посещението си в ОАЕ през предстоящия уикенд.

Германия ще запази две от трите си атомни централи като резерв до пролетта

Според прогнозите на Германската асоциация за жилищно строителство, увеличението на цените на електроенергията в Германия ще бъде по-осезаемо за потребителите през 2022 г., отколкото се смяташе досега.

Асоциацията предполага, че допълнителните разходи за едночленните домакинства ще бъдат 2700 евро годишно, а за четиричленните - 5000 евро.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм