Групата на "Възраждане" в Столичния общински съвет се стопи до трима общински съветници след вота за председател на градския парламент. За кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров гласуваха по-рано днес четирима съветници от "Възраждане" - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Това стана повод четиримата да бъдат изключени от групата на партията в общинския съвет. Според председателя на групата на „Възраждане” Деян Николов в последните три месеца е имало активна кампания по „пазаруване” на общински съветници и случилото се е показателно как столицата ще се управлява оттук насетне. „Ще се управлява от едно мнозинство, което си купи Столичния общински съвет – и групите, и отделни общински съветници. Мога да ви дам детайли – валяха предложения и отляво, и отдясно, най-вече от тези, които сформираха мнозинството и които са в сглобка и на национално ниво“, коментира Николов. Той добави, че от днес групата на „Възраждане“ е намалена. „Имаме четири човека, които са купени и са предатели. Те са изключени от „Възраждане“ затова, че  извършват предателство спрямо това, за което са ни изпратили нашите избиратели и са пирели най-вероятно офертите, които са били отправени към тях“, каза Николов. И уточни, че групата им в СОС вече се състои от него като председател, от Емил Димитров и Ивайло Костадинов.

По-рано днес СОС най-сетне събра необходимото мнозинство и с 47 гласа „за“ избра за временен председател Цветомир Петров от „Спаси София“. Част от подкрепата дойде от четиримата вече изключени общински съветници от „Възраждане“.

Всички групи, които подкрепиха избора за председател обявиха, че не участват в никакви сглобки и договорки, а просто правят компромис, за да започне най-сетне СОС да работи.