Вечерта на 10.06 столичното филмотечно кино "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" беше обсадено от демонстранти с тениски на "Възраждане". Те не позволиха прожекцията на филм, който е част от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд".

Sofia Pride Film Fest представя най-доброто от световното ЛГБТИ кино

Свидетели на събитието споделиха подробности в социалните мрежи и се появиха видеоклипове от мястото. В кадрите се вижда група хора, държащи плакати с надписи против "педофилията" и ЛГБТ правата.

Група мъже с тениски на „Възраждане“ прекъснаха прожекцията на филм от „София прайд“

Снимка: Facebook Александър Александров

Видео на живо беше излъчено и от страницата на "Младите срещу системата".

София Прайд 2023 ще се проведе на 17 юни

По това време в салона е трябвало да бъде прожектирам филмът "Близо", част от "София прайд филм фест". Според афиша филмът е подходящ за зрители над 18 години.

"Озверяла тълпа нахлула в Одеон. Очевидно невежи хора са манипулирани от безскрупулни политици. Фашизмът започва така - с атака към някакво малцинство, превърнало се в обект на дезинформация, пропаганда и омраза. Освен всичко друго, което ми е наум, ще добавя и мълчанието на "демократите" по темата за равнопоставеността. Очевидно е обаче едно - без промяна и включване в НК на квалифицирани състави за престъпления с хомофобски и трансфобски мотиви няма да се мине", пише Виктор Лилов от профила си във Facebook.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм