26-годишата Дженифър Гейтс е най-голямото дете на Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс, пишат от Darik Business Review

Нейният баща е един от най-богатите хора в света и макар да е известен като съосновател на Microsoft, преди време от информация на Entrepreneur стана ясно, че като подрастващи децата му са имали ограничение за времето, което прекарват пред екраните на мобилните устройства.

Дженифър пък не е имала право да притежава телефон до 14-годишна възраст.

Милиардер: Идва свят, в който висшето образование струва $1 млн., а телевизорите $100

Тя и нейните брат и сестра посещават частното училище Лейксайд в Сиатъл, което е завършил и техният баща. Дженифър Гейтс се дипломира от Станфордския университет през 2018 г.

Тя получава диплома по човешка биология и си взема година почивка, за да се фокусира върху страстта си към конния спорт, преди да се запише в медицински колеж. Пред списание Sidelines споделя, че нейният педиатър я вдъхновява да учи медицина.

В пост в Instagram от 2021 г. тя посочва, че родителите й също имат принос за нейната страст към медицината.

Бил Гейтс на 67 години. Няколко интересни факта

Гейтс е опитен състезател по конни спортове и язди коне от 6-годишна. Нейният баща подкрепя тази нейна страст.

Той купува имот в Уелингтън, Флорида, където се събират много заможни ездачи. Miami Herald информира, че Гейтс плаща 37 млн. долара за няколко имота в близост до имението на вдовицата на Стив Джобс - Лорийн Пауъл Джобс.

Дженифър Гейтс пък се е състезавала срещу дъщерята на Стив Джобс - Ийв Джобс. Тя е участвала в състезания срещу децата на други известни родители, като дъщерята на Майкъл Блумбърг - Джорджина, дъщерята на Брус Спрингстийн Джесика и дъщерята на Стивън Спийлбърг Дестри.

В интервю за Horse Network Дженифър Гейтс казва, че в студентските години животът ѝ е малко по-натоварен заради балансирането между образованието и конния спорт, „но тя обича да прави и двете неща."

Дженифър Гейтс отделя време и за пътувания. В профила ѝ в Instagram могат да се видят пътувания до Кувейт, Испания, Австралия и други вълнуващи места.

Бил Гейтс смята, че неговите деца трябва да си проправят свой път в живота. През 2011 г. той заявява пред Daily Mail, че всяко от децата му ще получи "миниатюрна част" от неговото богатство, което към днешна дата възлиза на около 106 млрд. долара, според Forbes.

Мария Бакалова с романтичен жест за рождения ден на половинката си (видео)

"Това ще означава, че те ще трябва да намерят своя път в живота," посочва Гейтс.

Дженифър Гейтс е записана в медицинския факултет на Mount Sinai. Тя заявява пред The Chronicle of the Horse през март 2020 г., че всичките ѝ лекции преминават онлайн заради коронавируса. Според профила ѝ в LinkedIn, тя се очаква да завърши тази година.

Нейните родители имат имот наблизо. New York Post информира, че през 2017 г. нейните родители са купили апартамент за 5 млн. долара само на няколко пресечки от мястото, където тя учи.

През януари 2020 г. Гейтс обяви годежа си с популярния египетски състезател по конни спортове Найел Насар, който също е учил в Станфордския университет.

Двамата сключват брак през октомври 2021 г. През ноември Гейтс и Насар обявиха, че очакват първото си дете.

Бил Гейтс не е голям почитател на бирата, но купи дял за $900 млн. в Heineken

Гейтс н Насар живеят в пентхаус апартамент с шест спални в Трайбека, Ню Йорк, купен срещу 51 млн. долара, който преди това е собственост на шампиона от Формула 1 Люис Хамилтън.

Гейтс и Насър станаха родители в началото на този месец, с което Бил Гейтс стана дядо за първи път.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм