Бившият главен прокурор Иван Гешев познава Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото от 90-те години на миналия век, но отрича да е ходил в ресторанта „Осемте джуджета“. Това става ясно от разпит на Гешев, проведен на 5 октомври миналата година, публикуван от Антикорупционния фонд.

Гешев твърди „с голяма степен на вероятност“, че докато е бил ръководител на държавното обвинение не е виждал лично Пепи Еврото, нито е ходил в „небезизвестния му ресторант“.

В същото време бившият главен прокурор казва, че подозира, че административни ръководители в прокуратурата, техни заместници и други „високопоставени лица“ са посещавали по-често неговия дом и ресторант. Освен това Гешев заявява, че „може да се окаже теоретично“, че тези хора са носили на Петров документи от Софийската градска прокуратура и са били „в топли отношения“ с бившия следовател.

Разпитът, воден от прокурор Йордан Петров, започва с въпроси за записа, пуснат от Гешев дни преди да бъде отстранен от Висшия съдебен съвет. В показанията си Иван Гешев посочва, че не знае кой е създал записа, в който се чува как той говори с Йордан Стоев – член на ВСС.

Бившият главен прокурор директно атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като заявява, че подозира, че „Стоев е говорил с Бойко Борисов и вероятно те са решили да махнат нещо от записа – може би свързано с Петьо Петров, може би свързано с политици или магистрати“.

В показанията си Гешев категорично отрича да е давал указания по разследвания, свързани с Пепи Еврото и често казва, че не помни кога и с кого се е срещал, както и за какво са говорили.