Специалният прокурор за разследване на обвинител № 1 Даниела Талева проверява данни, свързващи и. ф. главния прокурор Борислав Сарафов с аферата "Осемте джуджета". Те са постъпили при нея след встъпването ѝ в длъжност, съобщи БНР.

Делото, от което тръгва проверката е образувано в разгара на войната на върха на прокуратурата след взрива до автомобила на Иван Гешев през май м.г. В края на месеца Софийската районна прокуратура съобщи, че разследва бившия следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, и още един човек за изнудване чрез незаконни записи и проследяване.

Миналата година в публичното пространство се появиха снимки на Борислав Сарафов, здрависвайки се с Петьо Еврото пред ресторант "Осемте джуджета". В своя защита и.ф. главният прокурор тогава заяви, че е жертва на постановка, устроена му от тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Днес Гешев вече не е главен прокурор, а Петьо Еврото се издирва.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм