На брифинг пред медиите лидерът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че е получила призовка, която я задължава да се яви на разпит и да предостави на прокуратурата запис и заверени копия от стенограма и протокол от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28-и август.

Корнелия Нинова: Не подавам оставка

"От мен се изиска и да връча призовки на други членове на Националния съвет - на секретаря и на зам. председателя на контролната комисия, да се явят на разпит. Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев“, обясни Нинова.

"Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, г-н Гешев, та се заехте с уреждането на вътрешно-партийните въпроси с БСП? За първи път прокуратурата ще решава проблемите в БСП", отсече лидерът на партията.

Нинова: Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом

„Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна опозиция и я хранеше с ВЕЦ-ове, а сега включва и прокуратурата. Първо, няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с лична заповед за претърсване. Второ, няма да се явим на разпит. Представители на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително. Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България, няма да се излезе от омагьосания кръг“, заключи Нинова. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм