Адвокат Антони Върбев от ГЕРБ ще е председател, а Али Чешмеджиев от ДПС - секретар на Районната избирателна комисия (РИК) за предсрочните избори на 2 октомври. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия, която назначи състава на РИК, след като при консултациите представителите на партии не се разбраха как да бъдат разпределени постовете. Зам.-председателските места пък са отредено на Христина Ганчева от "Продължаваме промяната" и Васил стефанов от "Възраждане".
Определени са и още деветима членове на РИК, разпределени между парламентарно представените партии и коалиции. Комисията встъпи в длъжност и оповести първите си решения във връзка с провеждането на вота, взети след заседание снощи. С тях се определят експерти и технически сътрудници, броят на служителите в секционните комисии по места, разпределят се функциите между членовете на РИК, утвърждават се графици за дежурства и др.


Същевременно от "Продължаваме промяната" обявиха, че ще обжалват решенията на ЦИК за назначаване на районни комисии, след като се разбра, че в повечето региони председателските и секретарските постове са дадени на ГЕРБ и ДПС.