По време на приятелския мач на Аржентина срещу Австралия, младият китайски фен нахлува на терена за да се прегърне със своя герой, седемкратният носител на "Златната топка" - Лионел Меси, съобщават Си Ен Ен.

https://twitter.com/goal/status/1669374607919333381

Елитен английски съдия ще ръководи България – Сърбия в Разград

Видеоклиповете, които се разпространиха в китайските социални медии, показват как младият фен скача от трибуните, а след това спринтира към аржентинския нападател. На клиповете се вижда как Меси, който първоначално изглежда шокиран, протяга ръце за да прегърне своят фен.

Незабравим момент! От ЦСКА изненадаха първия картодържател за сезон 23/24 (ВИДЕО

Трима охранители се впускат в преследване, като първият от тях пада, докато младият фен избягва хватката му. След дълъг спринт по терена привърженикът се спъва сам и охраната успява да го настигне, като го отвежда обратно на трибуните, където той е посрещнат като герой.

За много зрители краткото прекъсване беше един от най-забавните моменти от събитието, което предизвика широк интерес в цял Китай, откакто 35-годишният Меси пристигна в Пекин, където беше посрещнат като император, от множеството си китайски фенове.

Спортното шоу на Дарик 16.06.2023

На терена Аржентина в крайна сметка триумфира с 2:0, но може би мачът ще бъде запомнен с друга причина.

В поредица от клипове, публикувани онлайн след мача, фенът се извинява на своя герой за "лошото си поведение".

"Меси, съжалявам... Наистина съжалявам, че те срещнах по този начин. Наистина исках да ми дадеш автограф, но те ме преследваха, затова не го поисках", каза той.

По-късно пекинската полиция съобщи, че 18-годишният фен, идентифициран само като "Ди", е бил поставен под "административен арест", но все още не е взето решение за какъв период от време.

Голям детски международен турнир стартира в Оброчище

На фена също така е забранено да влиза на спортни обекти като зрител за подобни мачове в продължение на 12 месеца. Полицията съобщи, че той е поднесъл извинения и е приел наказанието си.

Спартак стартира подготовка

Аржентина ще пътува до Джакарта за приятелска среща с Индонезия на 19 юни.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм