Европол също се включва в разследването на взрива по колата на главния прокурор. Това потвърдиха пред Нова тв източници от разследването.

Ясен Тодоров, НСлС: Атентатът срещу Гешев не е инсценировка

Още във вторник от българска страна бе обявено, че ще се търси международна помощ. До момента е ясно, че минути след опита за атентат на място е бил експерт по антитероризъм от Израел. Първоначалните му заключения сочат, че става въпрос за опит за убийство, обяви зам. - директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Приключи огледът на мястото на атентата срещу Гешев, пътят за Самоков е отворен

Акцент в работата на Европейската полицейска служба е да помага на страните - членки на общността в предотвратяването и борбата с международната организирана престъпност. Тя подкрепя разследвания, започнати от съответната държава, но никога не арестува, нито първа започва разследванията. Работата ѝ обикновено се състои в подпомагане на процеса по разкриване на престъпления, които изискват международен подход и сътрудничество.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм