"Азербайджан е наш ценен партньор. Сътрудничество ни е силно не само в енергетиката, а и в сферите на икономиката, образованието и културата". С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков посрещна в Министерския съвет проф. Сахиба Гафарова - председател на Милли Меджлиса (парламента) на Азербайджан, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Акцент на разговора бе откритата през миналата година междусистемна газова връзка Гърция - България. Интерконекторът е от първостепенно значение за диверсификацията на източниците на природен газ както за България, така и за целия регион на Централна и Югоизточна Европа. Чрез него страната ни получава договорените количества азербайджански природен газ в пълен обем, се отбелязва в прессъобщението.

Премиерът посочи, че България е заинтересована от възможностите за по-широко развитие на двустранните отношения в областта на транспортната свързаност, което би помогнало за улесняване на търговията между Европа и Азия. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм