Екип на CNN съобщава за експлозии в столицата на Украйна, Киев, които се чуват по време на репортаж на живо, предаде телевизионният канал.

Пратеникът на CNN в Киев, Украйна, Матю Ченс, прекъсна думите си в пряко включване, за да облече екипировката си, докато той и екипът му чуват експлозии в града, съобщава телевизионният канал.

Припомняме, че руският президент Владимир Путин направи изненадващо среднощно обръщение към нацията, излъчено по руската телевизия, с което стартира военната операция в Източна Украйна - акт, който може да бъде тълкуван като началото на война в Европа.

Малко след изявлението на Путин, в което той обяви операцията за "демилитаризиране" на Украйна, започнаха да се чуват и първите взривове. Първите експлозии се чуха още преди съмване в Киев и източния пристанищен град Мариупол.

Над 40 войници и около 10 цивилни загинали от страна на Украйна

Помощникът на президента на Украйна Володимир Зеленски - Олексий Арестович, съобщи пред репортери, че повече от 40 украински войници и около 10 цивилни са загинали в първите часове на руската инвазия в Украйна.

По-рано Зеленски съобщи, че Украйна къса дипломатическите отношения с Русия.

Украйна къса дипломатическите отношения с Русия

Украйна вече издава оръжия и ще ги издава на всеки, който иска да защити нашата земя, заяви украинският президент по време на брифинг.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук