Две деца - брат и сестра, са убити при руски обстрел по село Дружба, в община Торецк, в Донецка област, съобщава БТА, като цитира публикация на началника на Донецката областна военна администрация Павло Кириленко в "Телеграм". Загиналите са момче на 10 години и момиче на 16 години. Една жена е ранена.

Русия атакува Украйна с ракети, два региона са разтърсени от експлозии

"Две деца бяха убити от руснаците днес в Донецка област, в село Дружба. Около 3 ч. следобед руснаците подложиха селото на артилерийски обстрел. Един от снарядите порази двора, в който са били децата - момче на десет и момиче на шестнайсет години, брат и сестра. Раните им са били смъртоносни", написа Кириленко.

Той отбеляза, че възрастна жена е била ранена в същото село по време на обстрела. Тя е била откарана в болница. Кириленко отново призова родителите на непълнолетни да изведат децата си от опасните зони.

Кримският мост бе затворен за кратко заради въздушна тревога

"Децата не трябва да живеят близо до бойните действия. Вие отговаряте за тяхната безопасност, включително и пред закона", гласи призивът на губернатора на Донецка област към семействата с деца, които все още живеят в региона.

Укринформ отбелязва, че Донецка област е под непрекъснат руски обстрел, при който са убивани и ранявани цивилни украинци и са разрушавани инфраструктурни обекти.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм