Министър-председателят Гълъб Донев изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което благодари за нейната висока оценка за качеството на Националния план за възстановяване и устойчивост на България и за напредъка по неговото изпълнение, съобщиха от правителствения пресцентър. Премиерът отправя своите и на служебния кабинет благодарности в отговор на писмото на председателя на ЕК отпреди седмица, в което г-жа Фон дер Лайен приветства българското правителство за успешните първи стъпки по изпълнението на Националния план и информира за изплащането на първия транш от 1,37 милиарда евро за България.

Икономист по Дарик: Държавата помпа инфлацията, като компенсира бизнеси, които печелят от кризата

В рамките на писмената си кореспонденция с председателя на ЕК, министър-председателят Гълъб Донев отбелязва последователните усилия на служебния кабинет, както и фокуса върху изпълнението на следващите цели, включително важни стъпки в сферата на върховенството на закона, мерки за борба с корупцията, мерки за енергийна ефективност, а също и инвестиции, целящи подобряването на социалната, здравната и други сфери. В писмото си премиерът Донев също потвърждава твърдия ангажимент на българското правителство за пълното изпълнение на Националния план и благодари за дадените от г-жа Фон дер Лайен уверения, че българското правителство и занапред ще може да разчита на ползотворно сътрудничество с Европейската комисия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм