Кабинетът „Денков-Габриел” проведе първото си заседание. На него премиерът акад. Николай Денков изложи непосредствените задачи, по които трябва да работи кабинетът – подготовката на бюджета, окомплектоването на кабинетите по министерствата, тъй като вчера бяха освободени заместник-министрите от служебния кабинет, и довършване на подготовката на управленската програма.

"Моля да действате експедитивно по тези задачи, никой няма да ни даде 100 дни и това не трябва да става за сметка на качеството", каза Денков.

Денков свиква първото редовно заседание на кабинета

Денков постави и още една задача на министрите - да поверят какви големи разходи са направени в министерствата през последните няколко седмици и месеци.

Денков обърна внимание на публикации в медиите за „раздадени, предоставени средства в доста големи размери - милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно и ефикасно”.

Премиерът уточни, че не знае дали тази информация е вярна, заради това възложи още една задача да министрите – да я проверят. Според министър-председателя Николай Денков кабинетът може да успее, стига да работи като екип.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм