Дискусия, посветена на темата за мръсния въздух и как влияе той на здравето, организираха от “Демократична България” в Русе. По покана на водача на русенската листа Надежда Йорданова и екоактивиста Иван Белчев гост на срещата бе д-р Александър Симидчиев. Той е специалист по белодробни и вътрешни болести, както и по здравен мениджмънт, с над 30-годишен опит. Д-р Симидчиев има активна позиция по темата за опазване на околната среда, председател е на сдружение „Въздух за здраве”. Като народен представител от “Демократична България” в 45-ия парламент той оглавяваше и парламентарната комисията по здравеопазване.

1/4 от хроничните заболявания са предизвикани от въздушното замърсяване, сочат здравните данни. Ето защо на срещата русенци разискваха проблема с качеството на въздуха и замърсяването с фини прахови частици, чиито основни източници са транспорта, битовото отопление, предприятията-замърсители, които не спазват еконормите и българското законодателство. Сред участниците имаше екоактивисти, които са с активна гражданска позиция и с отношение към необходимостта от законови промени, които да доведат до положителни проблемите не са само в родния им град Русе, а и в цяла България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Тази публикация е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява редакционната политика на Darik.bg. Медията не може да гарантира стандарти като обективност и достоверност за публикувано платено съдържание.