Повече от 30 години Ивелина Жекова се грижи за делфините в „Делфинаруим Варна“, по-голямата част от времето ѝ е прекарано с тях и затова често казва, че ги чувства като собствени деца.

Тюленче се роди в делфинариума във Варна (снимки)

„Близки са не само за мен, но и за всички колеги“, сподели треньорът и дългогодишен служител в „Сиеста“ по Дарик радио.

От миналата седмица в семейството на тюлените има нов член. Той се ражда в ранните часове на 22 юли „Нямаше как тази радост да не ни направи щастливи, сполучливо беше раждането, малкото тюленче е много лакомо. От наша страна правим всичко на 100%. Идеята ни е един ден да имаме повече от едно тюленче“, каза още Ивелина.

Екоактивисти от Франция и България скочиха срещу рестарта на проекта за делфинариум

Майката на новороденото се казва Бианка, а бащата Лео, като те са дошли от Скандинавските страни - Дания и Нидерландия. Тюленчето все още няма име, тъй като е само на един месец, но веднага след като то стане ясно, медиите ще бъдат уведомени.

Ивелина Жекова сподели, че се надява условията в делфинариума да се подобрят. „Имаме реалната възможност това да се случи, ако го няма делфинаруима, все едно вадите „сърцето“ на Варна. Нека хората да могат да идват с удоволствие да гледат, да виждат и тюлените.“

Варненският делфинариум празнува юбилей, навършва 30 години

На въпрос как се става треньор, Ивелина отговори „Училище за треньори няма по света, става се треньор в присъствието на действащ такъв, нашето поколение, и това преди нас, което е добро реализирано навън, то е обучено от треньори, които са дошли отвън, оттам щафетата се предава“, категорична е Жекова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм