Дейвид Бекъм подписа договор за глобален посланик на AliExpress - платформа за онлайн търговия на дребно, собственост на китайския технологичен гигант Alibaba, съобщи Би Би Си.

Бекъм е популярно лице не само в Европа, а изобщо в целия свят и избирането му има за цел да помогне на AliExpress в тежката конкуренция с други две китайски платформи за изключително евтини стоки - Shein и Temu, които разчитат на активни и агресивни маркетингови кампании в борбата за потребители.

Съобщението идва в момент, когато следващия месец предстои да започне Европейското първенство по футбол в Германия.
Компанията не разкрива каква сума ще плаща на бившия капитан на Англия.

През март AliExpress сключи ексклузивно партньорство с УЕФА.

В рамките на сделката футболната суперзвезда ще бъде лице на промоцията на AliExpress „Score More“, която ще се провежда по време на мачовете.

„AliExpress помага на феновете да се доближат още повече до UEFA EURO 2024 това лято, като им предлага страхотни награди, докато действието се развива на терена“, заяви Дейвид Бекъм.

Компанията се присъединява към други големи китайски фирми, които спонсорират Евро 2024, включително производителя на електромобили BYD и гиганта в областта на електрониката Vivo.

Лице за реклама

Дейвид Бекъм винаги е бил желано лице за реклама на всякакви неща. Рекламирал е бира, рекламирал е чипс, безалкохолни напитки, телевизия, маркови дрехи, козметика и какво ли още не.

Всъщност през 90-те години той стана първата истинска комерсиална футболна суперзвезда и проправи пътя на много футболисти след него към големите пари от маркетинга. Макар и вече да наближава 50 години, футболната легенда все още е едно от най-разпознаваемите лица в спорта и продължава да привлича интерес към себе си.

Откакто свали футболните си обувки, Бекъм е свързан с множество марки и големи спортни събития.

Според списъка на богатите на Sunday Times Бекъм и съпругата му Виктория имат общо състояние от 455 млн. паунда (581,6 млн. долара).

Европейското първенство по футбол в Германия

След Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж турнирът се очертава да бъде най-голямото спортно събитие за годината.

За състезанието, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли в 10 града, включително Мюнхен и Хамбург, бяха продадени общо 2,7 милиона билета.