НОВИНИТЕ В 10:35 ч.:

За да отбележат днешния Международен ден на хората със синдром на Даун, фондация Консонанс и Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун организират благотворителен концерт, на който канят пловдивчани и гостите на града да присъстват. Музикалното събитие ще се състои в Историческия музей в Пловдив, а началото е от 18:30 часа. Участие в благотворителния концерт ще вземат деца с изпълнения на класически произведения от Ференц Лист, Фредерик Шопен, Хайдн-Попер, Лудвиг ван Бетовен и Роберт Шуман. Музикалното благотворително събитие се провежда под патронажа на почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова. Организаторите са подготвили още много изненади за гостите, а цена на билета е 5 лв.

информация на Кирил Кирилов

Първото заседание по процеса срещу учителката от Панагюрище, обвинена в побой над дете, ще бъде днес от 13:00 часа в Районния съд в града. Делото е гражданско, заведено е от родителите на пострадалото момченце. Инцидентът стана на 5 септември 2017 година. Следобед дядото на Красимир Налбантов, тогава на 2 години и 3 месеца, го взема от детска градина „Пролет“ с насинени лице, уши и шия. Учителката Павлина Ерова, по време на чието дежурство са направени синините, обяснява, че момченцето е ухапано от по-голямо дете. Скандалът се разрази, след като бащата на Краси – Георги Налбантов, публикува в социалните мрежи ужасяващи снимки на детето. Последваха проверки – вътрешна, разпоредена от директорката на детското заведение, и на прокуратурата в Панагюрище. До момента не е доказано кой е причинил нараняванията.

Информацията е на Тина Соколова

ПЪТНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

Движението по пътя Бял извор – Изгрев – Неделино при км 16+395 се осъществява в една лента поради пропаднал банкет и подкопано платно за движение. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

още по тези новини чуйте в аудиото