Дъщерята на задържания 59-годишен мъж за убитите кучета в Силистра е участвала в тяхното търсене заедно със съпруга си. Жената е потресена от постъпката на баща си, заяви пред Дарик природозащитничката Даниела Найденова. 

В следобедните часове в неделя Даниела получава снимка на мъж, който влачи с електрически скутер куче. Заедно с още петима души започват да издирват животното в местност край село Айдемир до главния път между Силистра и Русе. 

Задържаха мъж, влачил куче със скутер и убил 8 новородени

„Случайно се засякохме с мъжа, който е влачил кучето. Той ни каза, че то е живо и има 10 бебета, които всъщност се оказаха 8. Посочи ни мястото и каза, че кучето е вързано за дърво и до него е чувалът с бебета. Продължихме да търсим, но не го открихме и разширихме периметъра в посока към манастира „Покров Богородиче”. В поточе до него мои приятели откриха във водата труповете на майката и на бебета. Чакат се резултатите от аутопсията, но бебета определено са удавени”. 

Чувалът, в който са били малките кученца

Задържаният 59-годишен мъж не е духовник от манастира, а е светско лице. Той е помагал на монах при отглеждането на животните в помощното стопанство, а за убито куче се е грижил пазачът на манастира. 

„Арестуваният мъж е казал на дъщеря си, че кучето е изяло яйце, а миналата година е посегнало на кокошка. Заради това яйце то е убито”. 

Ловец, прострелял питбул, се закани и на стопанина

Даниела Найденова настоява виновникът за смъртта на кучетата да получи ефективна присъда. 

Чуйте в звуковия файл какво още каза Даниела Найденова. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм