В деня на учредителното събрание на партия партия "Български възход" съоснователката й Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта. Симеонова бе сочена за "дясна ръка" на бившия служебен премиер. Тя обяви решението си чрез пост във Фейсбук.

"Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път", пише Ралица Симеонова.

Скъпи приятели, Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български...

Posted by Ralitsa Simeonova on Sunday, June 19, 2022

Като основен мотив за решението си тя посочва кадровите решения в партията. Според нея проблемът вече е нерешим, а “Български възход” се пълни “със странни партийни отломки”.

“Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация “Български възход” е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности”, обяснява Ралица Симеонова.

Стефан Янев учредява партия

"Принципите са над всичко, защото те осмислят всяка кауза, като й придават реална стойност и тежест. Винаги съм се опитвала да отстоявам принципите, в които вярвам, без значение от потенциалните последствия. За мен честта, достойнството, истината, родолюбието и справедливостта не са клишета. Компромис с тях не мога да направя, защото държа съвестта ми да е чиста. Вложих много енергия, усилия, емоции и лични средства през последните месеци, но една птичка пролет не прави, нито две, нито три...", пише още тя.

Ралица Симеонова беше началник на политическия кабинет в служебното правителство, което Янев оглавяваше.

Стефан Янев: Нито аз, нито Радев иска да свързват новата партия с президента

Сред лицата на "Български възход" се очаква да бъдат бившият регионален министър Виолета Комитова, ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Пламен Моллов, Георги Самандов, който бе зам.-министър на енергетиката в служебните правителства, Данчо Бончев – съветник в МС по време на служебните правителства и Николай Коев, който също работеше по време на служебните правителства.

Учредителното събрание на партията ще се проведе при следния дневен ред: приемане на устав; избор на председател, изпълнителен и контролен съвет. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм