От началото на седмицата газът тече неконтролируемо от двата тръбопровода в Балтийско море. Една от тръбите сега се казва, че е празна.

Според датските власти вече не изтича газ от повредения газопровод "Северен поток 2" в Балтийско море. Един от тях е бил информиран от оператора, че натискът в тръбопровода се е стабилизирал, заяви датският енергиен орган в събота следобед в Туитър. Това показва, че повече газ не изтича.

Германската полиция ще патрулира морето след експлозиите по „Северен поток“

Преди това големи количества газ бяха изтекли от четирите течове по двата тръбопровода "Северен поток" в продължение на дни без прекъсване. Първоначално нямаше актуална информация за изхода от линиите "Северен поток 1". Очакваше се, че изтичането на газ може да приключи тази неделя.

Руски кораби са забелязани край „Северен поток“ преди взривовете

От четирите течове две са разположени в шведската икономическа зона и две в датската икономическа зона. Датският премиер Мет Фредериксен подчерта след среща с британския си колега Лиз Тръс в събота, че течовете не са инцидент, а "саботаж на критичната инфраструктура".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм