Комиксите и графичните романи не са предназначени само за детската читателска аудитория. Разказите в картинки са способни да разкажат емоционална история и да изградят среда за фантазията на зрелите почитатели. 

Комиксите „Дъга” се завръщат през декември

Легендарната комикс антология “Дъга” направи официално своето завръщане и първо представяне на печатното издание в ефира на “Дарик кафе”. Денис Българанов, текстов редактор и Джулиано Димитров художествен редактор и автор на Дъга, разкриха интересни детайли по концепциите за създаването и бъдещия живот на новото издание.

Андрей, който е известен в цял свят и създава игри за хардкор геймъри

Антологията „Дъга“, том 1

Авторите желаят “Дъга” отново да се превърне в творческия пример за българско графично изкуство. За целта сдружението "Комикс манифактура" се грижи за демократичния избор на печатане творбите на художниците, като дава шанс и на нови автори, вплетени с комикс историите на вече познати автори. 

„С книги под завивките“: Има ли рационалност в света на сънищата

В този първи том читателите могат да открият 9 комикса. 8 са праволинейни, докато 9-тият е комикс игра тип “избери сам своето приключение”. Изданието включва комикса “Бонзай” от автора на „Бион”, Даниел Атанасов – Сатанасов. “Бонзай” разказва предисторията на Гентацу и как е станал малък грубиян. Между страниците на Том 1 ще откриете и две неиздавани в България досега истории от сръбската поредица „Вековници” на Марко Стоянович, с художник Иван Беров. Също така, комиксът „Русалии” от Мая Бочева. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм