"Пеевски е изключително амбициозен и мечтае за силна политическа кариера, той е очевидно използван от задкулисието да се приближи и до мен, и до възможностите на банката", каза той. Това заяви издирваният банкер и бивш изпълнителен директор на КТБ Цветан Василев по TV1

"Престъпление е с измислените логики да оправдават корпоративната рейдърска атака чрез държавни институции върху банката", допълни банкерът.

"Всички заеха позицията на Пеевски и предпочетоха аз да бъда унищожен", коментира още той пред водещия Веселин Дремджиев. 

Свобода на медиите

Според Василев Пеевски и Бойко Борисов контролират двете национални телевизии чрез подставени лица.

"Докато преди 2014 г. Пеевски притежаваше само част от медийните и банковите институции, в момента той държи всички медии и поне четири банки", каза Василев.

Той отбеляза, че около Пеевски в момента има "жега" поради разследване срещу негови съдружници в Швейцария.

Василев посочи, че американската държава разполага с документи за престъпленията на Пеевски и е невъзможно да го освободи от санкции по "Магнитски".

Той коментира, че евроатлантическата позиция на Пеевски и Борисов не е истинска, а по-скоро патетична и смешна. Особено смешна за него е от Белград, където всички знаят, че Пеевски и Борисов са служители на руските интереси в последните десет години. Те подкопаха КТБ чрез руската банка ВТБ, разрушиха Виваком чрез същата ВТБ и изградиха "Турски поток".

Василев заключи, че е странно, че евроатлантическата партия ДПС, която е част от Либералния алианс, поддържа за председател лице, санкционирано по "Магнитски".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм