Бургас получи „Зелен сертификат“ за използване на растителен биостимулант от ново поколение в грижата за зелената система на морския град.

„Бургас е лидер в използването на добри практики при управлението и развитието на градските системи. Високо ценя партньорството с екипа на Atlas Agro Science, защото техните иновативни продукти ни помагат да реализираме „зелената“ трансформация на нашия град“, каза кметът Димитър Николов, който лично прие престижното отличие от Николай Минков, представител на българската компания производител.

„През 2022 г. започнахме един значим проект – да обединим усилията на Atlas Agro Science и българските общини в изпълнение на нашата обща мисия – „зелен“ град. Доверието на успешен град като Бургас е сигурен знак, че все повече малки и големи български градове ще избират „зеления“ път за своето устойчиво развитие. Грижата за околната среда е гарантирана при използване на нашите продукти, защото те са 100% екологични и произведени по абсолютно безотпадна технология“, каза Николай Минков по време на срещата в община Бургас.

Припомняме, че през 2021 г. Бургас стана първият български град, който се присъедини към други 72 европейски града, подписали Споразумение за зелени градове. С това общинската администрация гарантира, че ще работи за подобряване качеството на въздуха и водите, ще насърчава кръговата икономика чрез повторното оползотворяване и намаляване на отпадъците, както и към опазването на впечатляващото биоразнообразие в града и региона.