БСП ще поиска от Министерския съвет експертна комисия за оценка на щетите в наводнените села в Карловско. От левицата ще сигнализират и АДФИ за одит на средствата, които са отпуснати, както и разходването на парите от дарителската сметка.

В парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с жители на селата Богдан, Каравелово и Слатина, пострадали от наводнението.

Обявиха частично бедствено положение в Богдан и Каравелово

Като „пълно безхаберие“ определиха от БСП действията на властите спрямо жителите на наводнените села в Карловско. Заедно със засегнати хора от селата Богдан, Слатина и Каравелово от левицата дадоха брифинг в парламента.

Те поискаха от властите да решат няколко проблема - да се укрепят коритата на реките, както и да се почисти събралия се дървен материал в тях.

Денонощен полицейски обход в карловските села, където бе обявено частично бедствено положение

Като сериозен маркираха и проблемът с гората и незаконните просеки за извозване на дървен материал. Жителите се оплакват и от това, че никой не им е казал как да попълнят документите си до междуведомствената комисия.

Албена Бонева, жител на село Каравелово, уточни, че настояват за прозрачност и за отчет на това как са били изразходвани финансови средства, отпуснати от държавата за преодоляване на щетите.

Ваучери за електроуреди раздават в наводнените карловски села

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че застават зад тревогите на хората и заради това още днес ще внесат в Министерски съвет искане за експертна комисия, която да установи щетите още от първото наводнение в Карловско.

Припомняме, че на 26 януари кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово. Причината - през последните седмици нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм