БСП инициира лидерска среща между председателите на парламентарно представените партии. Тя е насрочена за утре, 20 януари, в 11 часа в сградата на Народното събрание. Към момента е ясно, че ГЕРБ-СДС са потвърдили присъствието си, а от „Възраждане“ няма да вземат участие.

Цонев: Третият мандат не е обречен, нужен е диалог

"Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си", написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано лидерът на левицата Корнелия Нинова посочи, че остава умерен оптимист за съставянето на правителство. Нинова уточни, че утре ще стане ясно кои лидери ще присъстват на срещата и кои - не.

ПП: Ще се въздържим от подкрепа към правителството с мандат на БСП

"Получихме покана за среща от БСП, но няма да отидем на обща лидерска такава. Заявихме, че няма смисъл от нещо подобно, защото ние се виждаме всяка сряда и резултат от тези срещи няма. Резултат няма да има и от тази среща, която ще се състои", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той посочи, че има приоритети, по които БСП и "Възраждане" имат сходни виждания, "но има такива, по които не срещаме тяхната подкрепа", каза той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм