Виртуалният ПОС терминал на Министерство на електронното управление вече приема и карти, издадени в чужбина. Това написа на страницата си във Фейсбук министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Община Варна ще внедрява информационна система за над 4 млн. лева

Той информира, че заедно с министъра на финансите Асен Василев са подписали съвместно писмо до всички администрации да направят същото и за физическите устройства.

Един от проблемите, за който получих много сигнали и чието решение не е сложно: допускане на плащането за...

Posted by Божидар Божанов on Wednesday, June 8, 2022

Министър Божанов посочва още, че така ще бъде решен един от проблемите, за който неговото министерство получава много сигнали от граждани, а именно необходимостта от допускане на плащането за административни услуги с банкови карти, издадени зад граница. 

„Това ще улесни българи в чужбина при използването на административни услуги, както и такива, които използват иновативни решения за картови плащания“, смята министър Божанов. 

„Докато подготвяме по-големите реформи и законодателни изменения, не губим време да решаваме и по-малките проблеми, с които администрацията създава главоболия на гражданите“, допълва още министърът на електронното управление. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм