Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутати на ИТН по лаборатории, без камери. Народът иска да има правителство, това иска и ГЕРБ. Ще започнем разговори с всички партии. С "Продължаваме промяната" коалиция не може да се направи, но е добре да се говори по политики. Ние имаме желание, воля и капацитет, но дали ще бъде постигнато съгласие, ще видим. На срещата във вторник очаквам да кажат как си представят точка 13 от тяхната програма за 3% дефицит. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

ПП с няколко условия към ГЕРБ, за да има общо управление

Оптимист съм, че ще има правителство. Има системни партии, президентът Румен Радев също е ангажиран с това. Трябва да го направим всички, ако сме отговорни, заяви още лидерът на ГЕРБ, който направи изненадваща инспекция на строежа на стадион „Христо Ботев“ в града.

За мен беше важно участието на България в двата съюза, европейският и атлантическият, да бъдат обезпечени със закон, за да не се изкривява поне тази линия. С огромни мнозинства бяха приети законите по тези теми, заяви още Борисов.

И ние искаме да се измисли възможно най-добрият социален пакет за хората за зимата. Когато има работещ парламент, той може да реши всеки проблем като отвори съответната тема в бюджета. Ако няма парламент, това не може да се случи. Трябва търпеливо, без емоции и его, да видим в кой мандат това може да се случи, коментира още бившият премиер.

По думите му, "най-лошото към момента за страната е служебно правителство без парламент по време на подготовка на Трета световна война".

Не вярваме на машините, от ДБ заявиха, че също не вярват на машините. БСП предложиха смесено гласуване – на хартия и с машини. Който иска нека си гласува с машина. Каква хартия се е върнала?!, коментира още в Пловдив лидерът на ГЕРБ.

Още от Борисов чуйте в репортажа на Искра Койчева.

Новините от Пловдив